Higiene bucal

Consells per portar una correcta higiene bucodental. Nosaltres t’explicarem com ho has de fer

brush-1212556_1920.jpgLa millor forma d’evitar els problemes dentals i bucals implica portar una correcta higiene bucal. Més que 'alguna hem de fer' s’ha de convertir en un hàbit que realitzem en el nostre dia a dia quasi sense gairebé sense adonar-nos, igual que vestir-nos, pentinar-nos o anar al llit quan tenim son. És molt important adquirir aquests hàbits des de molt primerenca edat, pràcticament des de la infància, ja que així s’evitaran molts dels problemes que apareixen durant l’adolescència i la maduresa. Els nostres professionals et donaran consells personalitzats de com portar una correcta higiene bucal durant la teva visita al nostre centre, encara que aquí també et proporcionem una pinzellada dels aspectes més importants que has de tenir en compte:

RASPALLAR-SE LES DENTS A DIARI

És important que després de cadascun dels menjars principals, tres vegades al dia, raspallis les teves dents per eliminar les restes que hagin pogut quedar entre les peces dentals. Això evitarà l’aparició de carrall, l’enfosquiment de l’esmalt i el mal alè. A part de les dents, és important que també raspallis les genives i la llengua.

USAR FIL DENTAL

En algunes ocasions pot ser que el raspallat no elimini per complet les restes de menjar que s’han incrustat en la dentadura i per això també és important que tractis d’eliminar-nos utilitzant el fil dental. En aquesta ocasió, no fa falta que ho facis després de cada menjar però si almenys una vegada al dia, per exemple abans d’anar al llit.

USAR COL·LUTORI

Consulta als nostres especialistes per l’esbandida que és més apropiat segons la teva edat i característiques de la teva boca. El col·lutori, a part de proporcionar-te un bon alè (l’anomenat alè fresc) acabarà amb els bacteris d’aliments dipositades a la boca i previndrà les conegudes com malalties periodontals (de les genives).

VISITAR A UN DENTISTA

Et recomanem que visitis al teu dentista de confiança una o dues vegades a l’any, per assegurar-te que la teva boca està en perfectes condicions i realitzar els tractaments que siguin necessaris.